BelPi's garanties

Meest economische, kwalitatieve Belgische Piétrain eindbeer

Hoewel de BelPi beren uniek zijn, biedt BelPi Genetics de mogelijkheid aan varkenshouders om beren rechtstreeks aan te kopen of het BelPi eindbeersperma voor de BelPi Piétrain via het KI centra aan te kopen. Hier leest u meer over deze unieke eindbeer.

BelPi Genetics ontwikkelt de meest economische, kwalitatieve Belgische Piétrain eindbeer. Want wij beschikken over een uniek fokprogramma met meer dan 1800  individueel geteste beren per jaar met nakomelingenonderzoek op praktijkbedrijven.

Betrouwbaarheid is belangrijk en is gegarandeerd wanneer u kiest voor BelPi beren met een BelPi keurmerk. De kwaliteit van de eindberen en het eindberensperma is gegarandeerd! Lees hieronder de kenmerken van het fokprogramma en het nakomelingenonderzoek.

BelPi’s fokprogramma

BelPi's nakomelingenonderzoek

Uniek fokprogramma

In het BelPi fokprogramma wordt tijdens de opfok gebruik gemaakt van voerstations met individuele voerregistratie. Deze techniek maakt het mogelijk de exacte voeropname per beer te kennen.

Dit resulteert in een hogere betrouwbaarheid met een gekende voederconversie en een snellere genetische vooruitgang. Uniek in België is de inzet van voerstations met individuele voeropname registratie tijdens de opfok van beren. Hierdoor zijn de genetisch beste dieren voor VC geselecteerd en worden deze gegevens tevens opgenomen in de fokwaarden.

BelPi beren zijn vrij beschikbaar voor u als varkenshouder of voor KI-stations. Overweegt u zelf BelPi fokker te worden? Deze varkenshouders gingen u al voor.

BelPi Genetics; voor de beste fokwaarden van de Belgische Piétrain.