BelPi's garanties

Meest ecologische, kwalitatieve Belgische Piétrain eindbeer

Hoewel de BelPi beren uniek zijn, biedt BelPi Genetics de mogelijkheid aan varkenshouders deze beren rechtstreeks aan te kopen of via KI Centra het BelPi eindbeersperma voor de Belgische Piétrain te verkrijgen. Hier leest u meer over deze bijzondere varkenssoort.

BelPi Genetics ontwikkelt de meest ecologische, kwalitatieve Belgische Piétrain eindbeer. Want wij beschikken over een uniek fokprogramma met meer dan 1800 individueel geteste beren per jaar met nakomelingenonderzoek op praktijkbedrijven.

Betrouwbaarheid is belangrijk en is gegarandeerd wanneer u kiest voor BelPi beren met een BelPi keurmerk. De kwaliteit van de eindberen en het eindberensperma is gegarandeerd! Lees hieronder de kenmerken van het fokprogramma en het nakomelingenonderzoek.

BelPi’s fokprogramma

BelPi's nakomelingenonderzoek

Uniek fokprogramma

In het BelPi fokprogramma wordt tijdens de opfok gebruik gemaakt van voerstations met individuele voerregistratie. Deze techniek maakt het mogelijk de exacte voeropname per beer te kennen.

Dit resulteert in een hogere betrouwbaarheid met een gekende voederconversie en een snelle genetische vooruitgang. Uniek in België is de inzet van voerstations met individuele voeropname registratie tijdens de opfok van beren. Hierdoor zijn de genetisch beste dieren voor VC geselecteerd en worden deze gegevens tevens opgenomen in de fokwaarden.

BelPi beren zijn vrij beschikbaar voor u als varkenshouder of voor KI-stations. Overweegt u zelf BelPi fokker te worden? Deze varkenshouders gingen u al voor.

BelPi Genetics; voor de beste fokwaarden van de Belgische Piétrain.