BelPi fokkerij BerkenerfNa de opstart 2 jaar terug van de BelPi®-fokkerij, start familie Devrome van Piétrainfokkerij Berkenerf een nieuw fokbedrijf en verdrievoudigt deindividuele testcapaciteit van Piétrain-beren.

In 2014 startte Devrome met het testen van beren op voerstations met als doel het registreren van de individuele voeropname. Deze techniek maakt het mogelijk de exacte voeropname per beer te kennen. Hierdoor kunnen eindberen afgeleverd worden met een gekende voederconversie, hogere betrouwbaarheid en een snellere genetische vooruitgang.

Sinds de ingebruikname van de voerstations werden bij Devrome ondertussen 1200 beren individueel getest. Ook het nieuwe fokbedrijf wordt voorzien van voerstations, waarmee de testcapaciteit verdrievoudigt. Met deze inspanningen zal het mogelijk zijn om op de 3 fokbedrijven van Piétrainfokkerij Berkenerf 1500 beren/per jaar individueel te testen.

Hierdoor wordt het mogelijk om aan varkenshouder en KI centra een ruimere keuze aan te bieden van goedgekeurde beren. Op de fokbedrijven van Devrome worden, volgens de protocollen van het BelPi®- fokprogramma, alle beren getest op groei, VC, spek- en spier. In het BelPi®- fokprogramma staat een goede volvlezige typische Belgische Pietrain beer centraal met gunstige voederconversie, voldoende uniformiteit, vitaliteit en goede groei.

Met deze uitbreiding wil Devrome verder beantwoorden aan de toekomstige vraag van KI centra en varkenshouder. Hierbij zal Devrome fors blijven inzetten op gezondheid, groei en voederconversie. Pietrainfokkerij Berkenerf is ondertussen reeds meer dan 30 jaar een vaste waarde in de Belgische Piétrainfokkerij.

bron: http://berkenerfpietrain.be/nieuw-fokbedrijf-en-uitbreiding-testcapaciteit

Berkenerf, Fokkerij, Persbericht

Geef een reactie