Piétrainfokkerij Berkenerf

Piétrainfokkerij Berkenerf is gelegen te Bulskamp, Veurne. Het bedrijf wordt uitgebaat door Bernard Devrome en Nele Vanhauwe en bestaat uit verschillende locaties.

In 2014 werd er gestart met het testen van beren op voerstations met individuele voerregistratie. Na de opstart in 2015 van de BelPi fokkerij werd er in 2017 een nieuw fokbedrijf opgestart. Op de fokbedrijven van Piétrainfokkerij Berkenerf worden momenteel 1500 beren per jaar individueel getest op voerstations. De fokbedrijven
zijn schurftvrij gecertificeerd en hebben een PRRS negatieve status. Door een streng gevolgd gezondheidsprotocol, de werking met gefilterde lucht via overdruk-ventilatie en de verkoopstal achter glas kunnen we KI-centra en varkenshouder steeds een
ruime keuze aan beren aanbieden met de hoogste gezondheid.

Piétrainfokkerij Berkenerf staat garant voor een volvlezige Piétrain, met doorgedreven
selectie op groei en voederconversie met de hoogste gezondheid en volgens de protocollen van het BelPi-fokprogramma.

Piétrainfokkerij ’t Bagyn

Piétrainfokkerij ‘t Bagyn is gelegen te Nieuwkerken-Waas. Het bedrijf wordt uitgebaat door Dirk Van Stappen en Anne Van Goethem. 10 jaar geleden startten Dirk en Anne de productie van Belgische Piétrain eindberen op vanuit de bekende bloedlijnen van toenmalig stamboekfokker Lucien De Clercq uit Bachte-Maria-Leerne. De Piétrainfokkerij van ’t Bagyn acteerde destijds onder de vlag van het varkensstamboek.

Dirk en Anne vonden enkele jaren terug hun gading in de BelPi fokkerij. Deze fokkerij wordt voor de berekening van de levensnoodzakelijke fokwaarden ondersteund door TNRC (Topigs Norsvin Research center). De aanpak en de fokkerijtechnieken van deze BelPi Piétrainfokkerij staan garant voor een superieure meer marktgerichte eindbeer.

Daarnaast is ook gezondheid een zeer belangrijk doel geworden binnen de fokkerij van
’t Bagyn en maakt van hen een niet te versmaden partner in uw vleesvarkensproductie!

Familie Devrome
Presendestraat 18
8630 Veurne

GSM +32 472 73 18 03
bernard.devrome@belpigenetics.com
info@pietrain.eu – www.pietrain.eu

Familie Van Stappen
Zeveneekhoekstraat 60
9100 Nieuwkerken-Waas

GSM +32 479 52 22 71
dirk.vanstappen@belpigenetics.com